FAQ

Din ce oras esti?

În prezent locuiesc în Râmnicu Vâlcea. Studioul se află în com. Lăpușata însă, într-un sat frumos și pitoresc numit Sărulești. De ceva timp lucrăm la amenajarea unei zone deschise în aer liber, pentru ședinte foto în natură. Pentru evenimentele angajate mă deplasez cam oriunde e nevoie. Îmi place să călătoresc, să văd locuri noi și să cunosc oameni și obiceiuri noi. Pentru evenimentele ce au loc în afara Râmnicului vor exista costuri adiționale de deplasare (transport, cazare, diurna).

Lucrezi singur, în echipă, ai un asistent?

Am colaborat și activat atât în echipă de doi fotografi cât și cu asistent însă acum lucrez singur. Am constatat că mi se potrivește mai bine acest stil de lucru și pot coordona mai ușor evenimentele pe parcursul unei zile. Cred că e destul de greu ca doi fotografi să vadă la fel evenimentele și să livreze corect și sincron. În ce privește asistentul, pentru mine nu constituie un avantaj în acest moment, ține mai mult de felul de lucru al fiecărui fotograf.

Ce echipament folosești?

Folosesc echipament Nikon din gama profesională, lideri fiind cele 2 camere foto full frame. Imaginile sunt trase pe câte 2 carduri simultan, fiind acoperită situația coruperii unui card. Tot timpul am la mine mai multe obiective, blitz-uri, blende, filtre, acumulatori, etc. Am și back-up pentru echipamentele principale.

Câte fotografii vom primi?

Sunt multe variabile care stabilesc numărul fotografiilor primite, durata și dinamica evenimentului vostru, timpul alocat pentru fotografii, existența acoperirii fotografice și la cununia civilă sau la ședințe foto înainte sau după nuntă, numărul final variază de la 500 la 1500 de imagini, iar toate imaginile vor fi editate.

Editați toate fotografiile?

Da, fotografiile pe care le veți primi sunt atent selectate și editate. Editarea constă în primul rând în aranjarea culorilor, a expunerii și a încadrării.

Când primim fotografiile?

Știu că este o problemă pentru cupluri termenul lung de predare al fotografiilor. Cu sistemul meu de lucru pot preda fotografiile în 4 săptămâni de la data evenimentului. Pentru situațiile în care cuplurile doresc urgentarea livrării, pentru o suma modică necesară plății unui editor suplimentar (50 Euro/500 fotografii), perioada poate scădea la maxim 2 săptămâni.

Cum intrăm în posesia fotografiilor?

Veți primi toate imaginile editate într-o galerie on-line cu parolă de unde se pot descărca. Fotografiile vor fi la rezoluție mare, pregătite pentru print.

Te ocupi doar de partea foto sau acoperi și partea video?

Doar de fotografiere. Pe partea de video vă recomand cu drag Marian Braviceanu.

Prețurile sunt negociabile?

Pachetele de servicii fotografice puse la dispoziție sunt în așa fel gândite încât să vă ofere maximul de satisfacție pentru minimum de preț. Este posibil ca pentru anumite date, să pot oferi un mic discount, acesta fiind stabilit încă de la prima întrevedere. În afara acestui discount prețurile nu sunt negociabile deoarece fotografiez un număr limitat de evenimente în fiecare an, număr pe care încerc să il reduc constant.

Putem să ne întâlnim?

Bineînțeles. Este foarte important pentru mine să ne cunoaștem și să aflăm ceva mai mult unul despre altul. Și nici nu vreau să ratez ocazia să beau o cafea bună și să cunosc oameni noi. În cazul în care locuiți în orașe diferite, sau sunteți prea departe pentru o întâlnire primară, ne putem vedea și pe skype ori hangout.

Când ar trebui să te contractăm?

Cu cât mai repede cu atât mai bine. ”În sezon”, anumite date sunt mai aglomerate și acestea se ocupă primele. Majoritatea cuplurilor își planifică și organizează evenimentul din toamnă pentru vara viitoare. 

Cum rezervăm data?

În cazul în care v-ați hotărât, semnăm un contract și plătiți un avans de 30% din valoarea contractului pentru rezervarea datei. Restul sumei se va achita la sfârșitul evenimentului.